4 Şubat 2014 Salı

Kılıç Çiçeği...




       Kılıç çiçeği yada Paşa Kılıcı çok değerli bir çiçek ama bu çiçeğin değerine değer katansa halk arasında dolaşan bir söylenti. Söylentiye göre bu çiçeği köklendirdikten sonra toprağa ekerken niyet edilmesi. Niyetin neyse çiçeğin yaprakları 1 metreye ulaştığında gerçekleşeceğine inanılması. Yakınlarıma göre bir kılıç çiçeği ormanım var ama... :))

       Anlaşılacağı üzere bu bir batıl inanç. Tamam ilk bir kaç denemede niyetimin gerçekleşmediği doğru ama bu çiçeği değersiz yapmaz. 

       Çiçekle geçmişimiz yaklaşık olarak 7 yıl önceye dayandığından aramızdaki bağ baya güçlendi diyebiliriz. :)) Eeee bu süre içinde pek çok yeni kılıç çiçeğim oldu. Kimi bilerek isteyerek, kimi o anki şartlar gereği. Çoğunu hediye ettim. Bakımı ile ilgili kendimce yardımcı olmaya çalıştım. Kılıç çiçeği yetiştirmek isteyen ama nasıl yetiştirileceğini bilemeyenler içinde birkaç önerim var.




       Öncelikle yaprağın eziklerini ya da çürüklerini keserek temizleriz.






       Sonra yaprakları suya koyup köklendiririz.

       Köklendikten sonra toprağını hazırladığımız saksıya ekiyoruz (Kullandığım topraklar başka bir konu. Umarım en kısa sürede hazırlarım). Bence hemen ekilmezse bir mucizeyle karşılaşılabilir. Nasıl mı? 





İşte böyle :)
       Seyretmesi bile güzel. Köklendikten hemen sonra olmuyor tabii. Biraz zaman alıyor. Eğer ilgilenmek için zamanınız kısıtlı olduğunu düşünüyorsanız bir de Erteleme hastalığına yakalandıysanız zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz ve bu şekile geliyor.








       Köklenip filizlendikten sonra ekebilirsiniz. Bu esnada niyetinizi yapıyorsunuz. ( Boş geçmek olmaz, ya gerçekleşirse... )))





       Bu şekilde hem güzel bir çiçeğe sahip olabilirsiniz hem de elinizle ve emeğinizle harika bir hediye hazırlayabilirsiniz...




       

4 yorum:

  1. Harikasınız:) Bende 2 hafta önce suya koydum henüz köklenmedi. Köklenmesi ne kadar sürüyor ve içerdemi yoksa dışardamı bekletiyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Ben içerde suyun içinde köklendirdim. Köklendirirken kökleneceği kısımda çürümüş parça olmamalı. Birde bol güneş alan yere koyarsanız daha çabuk köklenir. Normalde iki hafta köklenmesi köklerini çıkarması için yeterli bir süre.Belki yeterince güneş ışığı ve sıcaklığı almıyordur.

    YanıtlaSil
  3. Cevap için teşekkür ederim. Aslında balkona sabah akşam güneş alan bir yere koymuştum. Bekleyelim bakalım:)

    YanıtlaSil
  4. Ne demek. Blogumu ziyaret edip, ilgilendiğiniz ve yorum bıraktığınız için ben teşekkür ederim.

    Belki köklendikten sonra bir resim eklersiniz yorumlara ;)

    Hayırlı günler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails