10 Şubat 2014 Pazartesi

Çiçeklerim hazırladığım mama

       ÖSS'ye hazırlandığım yıllarda coğrafya'ya çalışırken "neden toprakları sınıflandırırlar. Bu kadar ayrıntı bize nerede gerekecek" diye içimden geçirdiğimi hatırladığımı söylemeliyim. Ne zamandan beri mi? Aynı çiçeği farklı topraklara ektiğimde farklı tepkiler aldığımdan beri :) Az çiçek çürütmedim doğru toprağı bulana kadar :) 

       Artık toprakları bende sınıflandırmaya başladım. Çiçek ekmeye uygun toprak ve çiçek ekilemeyen toprak :)
       Genelde çiçek toprağı edinme yerlerim; çiçekçilerden, ormandan ve annemin bahçesinden :)





Çiçekçilerden aldığım toprağı genelde çok acil dikilmesi gereken çiçeğim olduğunda ve elimden toprak olmadığında -daha sonra değiştirmek üzere- kullanıyorum. Değiştirmemin nedeni nemi uzun süre tutamıyor ve her çiçeğe yaramıyor. Sonrasında diğer topraklarla karıştırarak kullanıyorum.

       En çok kullandığım toprak bahçe toprağı...


       Direkt toprak kullanmıyorum. Annemin bahçesinde içinde ince kum olan toprak var.

       Birde yanmış hayvan gübresi (1 yıldan fazla kullanılmadan bekletilen hayvan gübresi) var. Bu ikisini karıştırarak kullanıyorum.(Karışımda daha fazla gübre olmasına dikkat ediyorum). Böylesi daha iyi oluyor. İçinde nemi tutuyor. Suyu fazla sevmeyen çiçekler için iyi oluyor.

      Orman toprağıda verimli oluyor ama her bulduğum orman toprağını da kullanmıyorum. Orman toprağı iki kısımdan oluşuyor. Üstteki çürümüş bitki atıklarından oluşmuş toprak ve alttaki asıl toprak. Ben üstteki toprağı alıyorum. Bunun hazırlanması; gidilmesi, bulunması ve alıp getirilmesi dışında daha zahmetsiz :) Aslında sadece toprak almak için sırf hobi diye kimse gitmez ormana. Bende... Yürüyüş yapmayı seviyorsam, temiz havaya ihtiyacım varsa, hele uygun birini de bulduysam bahanesi de hazır oluyor insanın; ormandan toprak almak... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails