15 Mayıs 2014 Perşembe

Anne Hindinin Yavruları Ördeklere Şefkati


       Bu aileyi çok seviyorum Anne çok şefkatli, korumacı, paylaşımcı ve çok tatlı. Baba ise yine öyle. Bu zamanda böyle bir aile. Hem de bu kadar farklı olmalarına rağmen. Öyle böyle değil, dış görünüşleri bile farklı. :) Nasıl mı?



       Bizim hindinin kuluçka zamanı gelmiş. Annemde hindinin kendi yumurtalarından, belki çıkar diye ördek yumurtalarından bir kaç tane altına koymuş. 3 hindi 6 ördek yavrumuz oldu. Zamanla hindi yavruları çeşitli sebeplerden öldü. Geriye bu 6 ördek yavrusu kaldı. Anneleri de babaları da çok düşkün onlara. Yavrular nereye gitse peşlerinden onlarda oraya. :)


      Bazen öyle komik durumları oluyor ki, bakarken  bile insan çok eğleniyor. Tam bi terapi gibi rahatlatıyorlar insanı. 

       Mesela ördek yavruları nerde su birikintisi varsa oraya gidip dakikalarca oynuyorlar, anne-baba hindiler ise su ile ilişkileri su içmek olduğundan etraflarından geziniyorlar onları korumak için. Daha sonra hep birlikte bu sefer hindilerin gezinebilecekleri bir yerlere gidiyorlar. :)


        Tabi asıl biyolojik anne-babaları olan ördeklerse hala kabullenemediler durumu. Hem kendi türünden olup hemde hindi yavrusu olmalarını belkide. :)

       Geçenlerde evde yemek hazırlarken acı acı bi yavru ördek sesi duydum. Ne oluyor diye bi baktım Ne göreyim. Bay ördek yavru ördeği koşturup kümeste sıkıştırmış. O da zavallım yardım istiyor. Yavruyu kurtarmak içi onların arkasından anne hindi onun arkasından ise baba hindi gitti. Gülsem mi gülmesem mi yoksa bende yavruyu kurtarmaya gitsem mi diye düşünürken ebevyn hindiler yavrularını kurtarmışlar birlikte diğer yavruların yanına gitmişler bile :)


       Boş yere söylemediler doğuran mı bakan mı diye :))
       Mutlu haftalar...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails